Cel puţin 35 morţi, în urma unui atac cu vehicul-capcană comis de Stat Islamic la Bagdad

Cel puţin 35 persoane au decedat, iar peste 61 au fost rănite, în urma unui atac terorist cu vehicul-capcană ce a vizat o piaţă aglomerată din cartierul Sadr al capitalei irakiene Bagdad, potrivit unor surse medicale şi de securitate, scrie site-ul BBC News.

351 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 35 morţi, în urma unui atac cu vehicul-capcană comis de Stat Islamic la Bagdad

Cel puţin 35 morţi, în urma unui atac cu vehicul-capcană comis de Stat Islamic la Bagdad

Responsabilitatea pentru atac nu a fost încă revendicată, însă militanţii organizaţiei teroriste Stat Islamic comit frecvent astfel de atentate la Bagdad, în pofida înfrângerilor înregistrate în cursul anului trecut.

Forţele irakiene, susţinute de o coaliţie internaţională coordonată de Statele Unite, sunt angrenate într-o amplă ofensivă pentru eliberarea oraşului Mosul, ultima citadelă a Stat Islamic în Irak.

În ultimele 24 de ore, militanţii SI au efectuat mai multe atacuri asupra unor poziţii militare din diverse zone ale Irakului, soldate cu uciderea a cel puţin 16 militari irakieni sau membri ai miliţiilor aliate.

Reţeaua extremistă sunnită Stat Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atacul terorist ce a vizat o piaţă din cartierul predominant şiit Sadr din Bagdad, soldat cu cel puţin 35 de morţi şi peste 60 de răniţi.

Primele informaţii relevă că multe dintre victimele atacului erau muncitori zilieri, dar şi trei poliţişti aflaţi în zonă.

Ulterior, trei persoane au decedat după ce un alt vehicul-capcană a fost detonat în parcarea spitalului Al-Kindi, aflat nu departe de locul unde a avut loc prima explozie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici