Cel puţin 40 de persoane au murit în urma unui atentat sinucigaş comis în Kabul / Stat Islamic revendică atacul

Cel puţin 40 de persoane au murit, iar alte 30 au fost rănite, joi, în urma unui atentat sinucigaş comis cu o bombă, la un centru religios şi cultural al şiiţilor, aflat în capitala afgană Kabul, informează site-ul postului BBC.

368 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 40 de persoane au murit în urma unui atentat sinucigaş comis în Kabul / Stat Islamic revendică atacul

Cel puţin 40 de persoane au murit în urma unui atentat sinucigaş comis în Kabul

Ministerul de Interne a informat ulterior că după sinuciderea cu bombă au urmat încă două explozii.

În ultimele luni, organizaţia teroristă Stat Islamic a mărit numărul atentatelor din regiune, îndreptate împotriva şiiţilor. Nimeni nu a revendicat încă atacul, iar insurgenţii talibani au aunuţat că nu sunt implicaţi în acest incident.

Mai multe fotografii şi înregistrări au început să circule pe reţelele sociale la scurt timp după explozie.

Stat Islamic revendică atentatul comis la un centru religios şiit din Kabul

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat, joi, atentatul sinucigaş cu bomba, desfăşurat lângă un centru cultural şi religios şiit şi sediul unei agenţii de presă din capitala afgană Kabul, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Atentatul a fost efectuat de o persoană care purta o vestă încărcată cu explozibil, apoi au urmat alte trei explozii cu bombe în aceeaşi zonă, a relatat agenţia de ştiri a organizaţiei, Amaq.

Cu toate acestea, Amaq nu a oferit nicio dovadă care să demonstreze revendicarea atacului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici