Cel puţin 41 de militari, decedaţi în urma unui atac sinucigaş în Yemen/ Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atacul

Cel puţin 41 de militari au decedat şi mulţi alţii au fost răniţi în urma unui atac sinucigaş care a avut loc în oraşul Aden, din sudul Yemenului, informează site-ul postului CNN.

756 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 41 de militari, decedaţi în urma unui atac sinucigaş în Yemen/ Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atacul

Cel puţin 41 de militari, decedaţi în urma unui atac sinucigaş în Yemen (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

UPDATE 13:36  Stat Islamic revendică atentatul din Yemen, în urma căruia au murit 49 de persoane

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atacul sinucigaş care a avut loc duminică, în urma căruia 49 de militari yemeni au decedat în oraşul Aden, informează site-ul agenţiei Reuters.

Potrivit grupării Stat Islamic, în cadrul atentatului sinucigaş peste 70 de ”trădători” au decedat, deşi oficiali yemeni au comunicat până acum că 49 de militari ar fi dost ucişi. Atacatorul sinucigaş ar fi fost identificat drept Abu Hashem al-Radfani.

Atacul sinucigaş a vizat baza militară Al Solban, în timp ce militarii se adunau la coadă pentru a-şi primi salariile. Potrivit oficialilor yemeni de securitate, atacatorul a putut pătrunde în interiorul bazei militare, fiind deghizat drept militar.

Cel puţin 41 de militari, decedaţi în urma unui atac sinucigaş în Yemen

Echipe de intervenţia au sosit la faţa locului, iar străzile din zonă au fost blocate de către forţele militare. Militarii răniţi au fost transportaţi la patru spitale din oraşul Aden.

Atacul sinucigaş a vizat baza militară Al Solban, în timp ce militarii se adunau la coadă pentru a-şi primi salariile.

Potrivit oficialilor yemeni de securitate, atacatorul a putut pătrunde în interiorul bazei militare, fiind deghizat drept militar.

Aden este capitala de facto recunoscută de ONU şi de Guvernul yemenit. Sanaa, aflându-se sub controlul rebelilor houthi încă din anul 2015.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici