Cel puţin 55 de persoane au murit şi alte mii au fost evacuate în urma unor inundaţii masive în Indonezia

  • Ploile torenţiale din estul Indoneziei au ucis cel puţin 55 de persoane şi au dus la evacuarea a mii de oameni.
  • Alunecări masive de teren au dus la acoperirea cu noroi a zeci de case în provincia Nusa Tenggara de Est.
434 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 55 de persoane au murit şi alte mii au fost evacuate în urma unor inundaţii masive în Indonezia

Cel puţin 55 de persoane au murit şi alte mii au fost evacuate în urma unor inundaţii maisve în Indonezia

Eforturile de salvare au fost împiedicate de întreruperile de curent, de drumurile distruse de torenţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale pentru Situaţie de Urgenţă, Raditya Jati.

Sute de oameni sunt încă implicaţi în eforturile de salvare. Fotografiile publicate de agenţie arată personalul militar alături de poliţiştii evacând localnicii, relatează AP.

Autorităţile încă colectează informaţii despre amploarea totală a victimelor şi daunelor. Inundaţii severe au fost raportate şi în Bima, un oraş din provincia vecină Nusa Tenggara de Vest, care au forţat aproape 10.000 de persoane să fugă din calea apelor.

Ploile sezoniere cauzează frecvent inundaţii şi alunecări de teren în Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule în care milioane de oameni locuiesc în zone muntoase sau în apropierea câmpiilor fertile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici