Cel puţin 6.250 de decese cauzate de virusul gripal A H1N1 în întreaga lume

Numărul deceselor provocate de gripa A H1N1 în întreaga lume este de 6.250, cu 179 mai multe decât săptămâna trecută, anunţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

170 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 6.250 de decese cauzate de virusul gripal A H1N1 în întreaga lume

Cel puţin 6.250 de decese cauzate de virusul gripal A H1N1 în întreaga lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Numărul deceselor provocate de gripa porcină este de cel puţin 6.250, în 206 ţări şi teritorii, precizează OMS. Potrivit ultimului bilanţ, ce datează de la 6 noiembrie, s-a înregistrat în numai o săptămână o creştere de 6,5 la sută a numărului de morţi, cel puţin 6.071 de decese.

"În Europa şi în Asia Centrală, transmiterea gripei continuă să se intensifice pe măsură ce activitatea pandemică se extinde spre vest", anunţă OMS.

În Europa s-au înregistrat "cel puţin 300 de decese", numărul acestora fiind acelaşi în ultimul bilanţ al OMS. Regiunea Asia-Pacific a înregistrat 1.194 de morţi.

Continentul american, unde virusul pandemic a provocat primele îmbolnăviri în primăvară, înregistrează cel mai mare număr de victime, cu 4.512 de decese confirmate.

În regiunea temperată a emisferei sudice, în prezent aflată în perioada de vară australă, au fost semnalate puţine cazuri, potrivit OMS, care avertizează despre existenţa unui focar pandemic în regiunea capitalei Argentinei, Buenos Aires.

În Ucraina, unde numărul de cazuri a sporit considerabil în urmă cu o săptămână, OMS a realizat un studiu pentru a evalua cazurile şi nevoile, la solicitarea autorităţilor medicale ale ţării. Conform primelor elemente ale acestui studiu, numărul cazurilor "severe nu pare a fi excesiv de mare" comparativ cu celelalte ţări, constată OMS.

Cazul Ucrainei nu reprezintă nici o schimbare în privinţa transmiterii virusului, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Virusul A H1N1 a afectat cel puţin 503.536 de persoane în lume, potrivit ultimelor informaţii furnizate de OMS care menţionează că această cifră nu este în conformitate cu realitatea dat fiind faptul că numeroase ţări nu mai contabilizează toate cazurile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici