Cel puţin 60 de persoane au murit în urma inundaţiilor din Africa de Sud

Cel puţin 60 de persoane au murit şi peste 1.000 au fost evacuate în urma ploilor torenţiale care au provocat inundaţii şi alunecări de teren de-a lungul coastei estice a Africii de Sud, au anunţat miercuri autorităţile locale, citate de Reuters.

195 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 60 de persoane au murit în urma inundaţiilor din Africa de Sud

Cel puţin 60 de persoane au murit în urma inundaţiilor din Africa de Sud

Majoritatea persoanelor decedate se aflau în provincia KwZulu-Natal. Trei persoane au murit în regiunea Eastern Cape.

Cea mai afectată zonă este cea din jurul oraşului portuar Durban, au menţionat autorităţile.

Regiunile au fost afectate de ploi torenţiale majore în ultimele zile, dar autorităţile nu au reuşit să prevină gravitatea acestora, a declarat Lennox Mabaso, oficial guvernamental.

Preşedintele ţării, Cyril Ramaphosa, a vizitat zonele afectate din provincia KwaZulu-Natal şi urmează să viziteze şi provincia Eastern Cape în următoarele zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici