Cel puţin 62 de copii au fost ucişi în mai puţin de o săptămână de operaţiuni militare în Yemen

Cel puţin 62 de copii au fost ucişi, iar alţi cel puţin 30 răniţi în mai puţin de o săptămână de la lansarea operaţiunii militare a coaliţiei coordonate de Arabia Saudită împotriva insurgenţilor huthi din Yemen, a anunţat UNICEF, relatează 24matins.fr, în ediţia electronică de miercuri.

235 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 62 de copii au fost ucişi în mai puţin de o săptămână de operaţiuni militare în Yemen

Cel puţin 62 de copii au fost ucişi în mai puţin de o săptămână de operaţiuni militare în Yemen

"Copiii trebuie neapărat protejaţi. Părţile implicate în acest conflict trebuie să facă tot ce le stă în putere pentru a proteja copiii", a declarat Julien Harneis, reprezentantul UNICEF pentru Yemen.

Serviciile sanitare şi sistemul educativ din Yemen au fost grav afectate de conflictul militar în curs, a prevenit agenţia ONU pentru copii.

În plus, malnutriţia ar putea afecta numeroşi copii, îndeosebi în centrul Yemenului, unde securitatea alimentară nu mai poate fi asigurată, a avertizat UNICEF.

Organizaţiile umanitare au semnalat marţi dificultăţi în aprovizionarea populaţiei civile pe la graniţa cu Arabia Saudită.

Arabia Saudită a declanşat săptămâna trecută Operaţiunea "Furtuna Determinării", în scopul "apărării Administraţiei legitime" a preşedintelui yemenit Abdrabbuh Mansour Hadi. Avioane de vânătoare saudite bombardează poziţii rebele din capitala Yemenului, Sanaa, şi din nordul ţării. La operaţiuni participă şi avioane din Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Kuwait, Qatar, Iordania, Maroc şi Sudan.

Miliţiile şiite huthi, susţinute de Iran, avansaseră spre sudul Yemenului, o ţară aflată în anarhie după ce insurgenţii au ocupat în septembrie 2014 capitala, Sanaa. Serviciile de securitate yemenite sunt staţionate în sudul ţării, unde se afla preşedintele Abd-Rabbu Mansour Hadi, susţinut de Statele Unite. Preşedintele Yemenului a plecat în exil săptămâna trecută. În Yemen sunt active şi celule ale organizaţiei Al-Qaida în Peninsula Arabia şi ale grupului Stat Islamic, două reţele teroriste sunnite. Arabia Saudită, o ţară preponderent sunnită, acuză Iranul şiit, principalul adversar regional, că alimentează conflictul interconfesional din Yemen prin susţinerea insurgenţilor şiiţi huthi. Arabia Saudită este unul dintre aliaţii strategici ai Statelor Unite în Orientul Mijlociu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici