Cel puţin 700 de morţi din cauza caniculei în Pakistan

Numărul persoanelor decedate din cauza valului de căldură care afectează provincia Sindh, situată în sudul Pakistanului, a ajuns marţi la 700, anunţă autorităţile, precizând că mii de oameni sunt spitalizaţi, informează BBC News online.

215 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 700 de morţi din cauza caniculei în Pakistan

Cel puţin 700 de morţi din cauza caniculei în Pakistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secretarul Sănătăţii din provincia Sindh, Saeed Mangnejo, a declarat că 612 persoane au murit în spitale publice din Karachi în ultimele patru zile. Alte 80 de persoane au decedat în clinici private.

Temperaturile se situează în jurul valorii de 45 de grade Celsius, a declarat Ghulam Rasool, directorul general al Departamentului pakistanez de meteorologie.

Bilanţul morţilor ar putea creşte întrucât 4.000 de persoane au fost tratate în spitale din cauza insolaţiei sau epuizării, a declarat Ijaz Afzal, director în Ministerul Sănătăţii din provincie. Aproape toate decesele s-au produs din cauza insolaţiei şi epuizării, a declarat medicul Seemin Jamali.

Medicii militari şi din cadrul agenţiilor civile au instalat zeci de corturi medicale temporare pentru a trata persoanele afectate de deshidratare şi insolaţie.

Aproximativ 2.500 de persoane au murit în aprilie şi mai din cauza caniculei în statele indiene Andhra Pradesh şi Telagana.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici