Cel puţin 75.000 de oameni, evacuaţi din Insula Bali din cauza pericolului de erupţie vulcanică în zona muntelui Agung

Mai mult de 75.000 de oameni au fost evacuaţi din zona Muntelui Agung din Insula Bali, din cauza pericolului de erupere a vulcanului din apropiere, a anunţat, marţi, Agenţia pentru Dezastre din Indonezia, relatează site-ul cotidianului The Independent.

907 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 75.000 de oameni, evacuaţi din Insula Bali din cauza pericolului de erupţie vulcanică în zona muntelui Agung

Cel puţin 75.000 de oameni au fost evacuaţi din Insula Bali din cauza pericolului de erupţie vulcanică în zona muntelui Agung

Autorităţile indoneziene au precizat că erupţia vulcanului este foarte probabilă, ţinând cont de activitatea acestuia.

Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Dezastre, a afirmat că operaţiunile de evacuare sunt în plină desfăşurare, iar până în prezent au fost evacuaţi peste 75.000 de oameni.

Au fost raportate o serie de vibraţii ale pământului, indicii ale magmei care se ridică la suprafaţă, potrivit oficialilor. Zilele trecute, starea de alertă a fost ridicată la cel mai înalt nivel.

Aproximativ 1.100 de oameni au murit în 1963, când vulcanul Agung a erupt ultima oară.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici