Cel puţin 78 de morţi, în urma prăbuşirii unui avion militar în sudul Marocului

Şaptezeci şi opt de persoane au murit, marţi, după ce un avion militar s-a prăbuşit în sudul Marocului, anunţă armata marocană.

293 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 78 de morţi, în urma prăbuşirii unui avion militar în sudul Marocului

Cel puţin 78 de morţi, în urma prăbuşirii unui avion militar în sudul Marocului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Avionul de tip Hercules C-130 s-a prăbuşit în apropierea localităţii Guelmim. Există 78 de morţi şi trei răniţi în stare gravă", precizează Forţele armate regale.

Bilanţul prezentat anterior era de 30 de morţi.

Aparatul, de tip Hercules C-130, s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă din apropiere de Guelmim, în sudul ţării.

"Este vorba despre un avion militar folosit pentru transportul trupelor, dar şi pentru membrii familiilor militarilor. Este foarte utilizat în zona Saharei", au declarat surse din Ministerul de Interne marocan. "Accidentul a fost provocat de ceaţă şi de condiţiile meteo nefavorabile. Dar, pentru moment, nu avem suficiente detalii", au adăugat sursele citate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici