Cel puţin 80 de persoane, majoritatea elevi, au fost RĂPITE dintr-o şcoală din Camerun

Cel puţin 80 de persoane, majoritatea elevi, au fost răpite luni dimineaţă dintr-o şcoală din oraşul Bamenda din vestul statului Camerun, au anunţat surse militare şi guvernamentale, relatează Reuters.

858 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 80 de persoane, majoritatea elevi, au fost RĂPITE dintr-o şcoală din Camerun

Cel puţin 80 de persoane, majoritatea elevi, au fost RĂPITE dintr-o şcoală din Camerun

Incidentul nu a fost revendicat de nicio grupare. Acesta a avut loc intr-o regiune vorbitoare de limbă engleză unde forţele separatiste doresc formarea unui nou stat.

Separatiştii au impus mai multe restricţii şi închiderea şcolilor ca parte a unui protest împotriva guvernului condus de preşedintele Paul Biya, vorbitor de limba franceză.

”În total 82 de persoane au fost răpite, inclusiv directorul şcolii. Ei au fost duşi într-o zonă cu vegetaţie”, a declarat pentru Reuters o sursă militară.

Purtătorul de cuvânt al guvernului a afirmat că situaţia este monitorizată, dar nu poate oferi mai multe detalii.

Mai multe persoane au părăsit oraşul Bamenda şi alte oraşe din provincia de Nord-Vest începând cu anul 2017, căutând refugiu în zonele francofone, care sunt mai ferite de violenţe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici