Cel puţin 80 de răniţi în Kosovo, la protestele faţă de afirmaţiile unui ministru de etnie sârbă

Cel puţin 80 de oameni au fost răniţi marţi, la Priştina, în cursul violenţelor izbucnite la un miting pentru demiterea unui ministru kosovar de etnie sârbă.

314 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 80 de răniţi în Kosovo, la protestele faţă de afirmaţiile unui ministru de etnie sârbă

Cel puţin 80 de răniţi în Kosovo, la protestele faţă de afirmaţiile unui ministru de etnie sârbă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestanţii au atacat cu pietre forţele de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă.

Peste 100 de protestatari au fost reţinuţi.

Protestatarii cer demisia ministrului kosovar al Comunităţilor şi Repatrierilor, Aleksandar Jablanovici, care este de etnie sârbă.

Ministrul Jablanovici, reprezentantul comunităţii sârbe în Guvernul din Kosovo, a stârnit controverse numindu-i "sălbatici" pe etnicii albanezi care blocaseră pelerini sârbi creştin-ortodocşi să viziteze o biserică din orăşelul kosovar Gjakova/Djakovica.

Protestatarii au pancarte pe care scrie "Jos Guvernul" şi "Jablanovici, afară!".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici