Cel puţin 85 de răniţi şi niciun deces în urma prăbuşirii unui avion de pasageri la scurt timp după decolarea de pe un aeroport din Mexic | FOTO | VIDEO

Cel puţin 85 de persoane au fost rănite după ce un avion de pasageri s-a prăbuşit marţi, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul General Guadalupe Victoria Durango, au anunţat autorităţile, precizând că nu s-au înregistrate decese, informează cotidianul The Independent.

4990 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 85 de răniţi şi niciun deces în urma prăbuşirii unui avion de pasageri la scurt timp după decolarea de pe un aeroport din Mexic | FOTO | VIDEO

Un avion de pasageri s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe un aeroport din Mexic

Ministerul Transporturilor din Mexic a comunicat că aeronava s-a prăbuşit marţi, în jurul ori locale 16.00 (ora României, miercuri, 00.00), la aproximativ 10 kilometri depărtate de aeroportul internaţional General Guadalupe Victoria din Durango.

Gerardo Ruiz Eparza, ministrul mexican al Transporturilor, a declarat că la bordul aeronavei se aflau 97 de pasageri şi patru membri ai echipajului, adăugând că "avionul s-a prăbuşit la decolare".

Grupo Aeroportuario, care administrează aeroportul, a transmis că se crede că accidentul a fost cauzat de condiţiile meteorologice nefavorabile, relatează postul NBC News.

Jose Aispuro, guvernatorul statului Durango, a declarat că autorităţile au confirmat supravieţuirea tuturor persoanelor aflate la bordul aeronavei prăbuşite, relatează agenţia The Associated Press.

Guvernatorul a precizat că 49 de persoane au fost spitalizate, şi doar pilotul şi o altă persoană au suferit răni grave, însă sunt într-o stare stabilă.

Oficialul a mai adăugat că 103 persoane se aflau la bordul aeronavei, spunând că doi pasageri minori nu au fost incluşi în numărătoarea precedentă.

 

Alejandro Cardoza, un purtător de cuvânt al agenţiei locale de protecţie civilă, a declarat că avionul a aterizat forţat la aproximativ 10 kilometri de aeroport.

Aeronava a luat foc după prăbuşire, însă majoritatea persoanelor aflate la bord au reuşit să iasă din avionul avariat prin propriile forţe, potrivit oficialilor mexicani.

Compania aeriană Aeroméxico a anunţat că are informaţii privind un accident aerian în care a fost implicată o aeronavă a companiei.

Aeronava, un aparat de tip Embraer 190 cu o capacitate maximă de 100 de pasageri, decolase de la Durango şi se îndrepta spre Ciudad de Mexico, a anunţat compania aeriană Aeroméxico.

 

 

Guvernatorul statului Durango, Jose Rosas Aispuro, a comunicat că echipele de salvare au intervenit la locul accidentului, însă momentan nu se cunoaşte numărul exact al victimelor.

Potrivit cotidianului The Independent, la bordul aeronavei erau cel puţin 80 de persoane.

Imagini difuzate de televiziunile locale arată o coloană de fum care se ridică dintr-o zonă aflată în apropierea aeroportului. Un reporter al cotidianului Milenio a declarat că unii pasageri au supravieţuit şi au mers până la o autostradă pentru a căuta ajutor.

Un purtător de cuvânt al aeroportului General Guadalupe Victoria Durango a declarat că până în acest moment nu există informaţii că s-ar fi înregistrat decese în urma accidentului.

Aeroportul a fost închis după prăbuşirea aeronavei.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici