Cel puţin cinci americani au fost răniţi în atacul asupra consulatului SUA de la Benghazi

Cel puţin cinci americani au fost răniţi în urma atacului împotriva consulatului american de la Benghazi în Libia, în cadrul căruia ambasadorul american şi alte trei persoane au fost ucise, a declarat miercuri un responsabil american.

576 afișări
Imaginea articolului Cel puţin cinci americani au fost răniţi în atacul asupra consulatului SUA de la Benghazi

Cel puţin cinci americani au fost răniţi în atacul asupra consulatului SUA de la Benghazi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform unui prim bilanţ al guvernului american, cel puţin cinci civili americani au fost răniţi în cadrul atacului de marţi de la Benghazi (estul Libiei) de către oameni înarmaţi care protestau faţă de un film considerat insultător la adresa Islamului, a declarat pentru presă acest responsabil aflat sub anonimat.

"Aproximativ cinci sau şase persoane au fost rănite" a declarat acesta, fără a face alte precizări.

În consecinţă, Statele Unite şi-au revizuit măsurile de securitate în jurul tuturor misiunilor diplomatice, a anunţat responsabilul oficial.

Acest responsabil american a adăugat că personalul consulatului de la Benghazi a fost evacuat în Germania şi că prezenţa diplomatică americană la Tripoli a fost redusă.

Reprezentantul permanent adjunct libian la ONU, Ibrahim Dabbashi, a declarat anterior că atacul de la consulatul Statelor Unite la Benghazi s-a soldat cu aproximativ zece victime - ucise sau rănite - printre agenţii de securitate libieni care protejau clădirea.

Ambasadorul american Christopher Stevens şi alţi trei funcţionari americani au fost ucişi în cadrul acestui atac realizat de manifestanţi care protestau faţă de un film realizat de un bărbat cu dublă naţionalitate israeliană şi americană ce descria Islamul ca pe un "cancer".

Circumstanţele precise ale atacului sunt încă obiectul unei anchete şi este prea devreme să tragem concluzii au declarat responsabilii americani.

"Este prea devreme să spunem", a afirmat pentru AFP un alt responsabil american aflat sub anonimat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici