Cel puţin cinci morţi în Turcia într-un atac cu obuze lansat din Siria. Turcia a luat legătura cu secretarul general ONU după atac

Cel puţin cinci persoane au murit şi alte nouă au fost rănite în Turcia, într-un atac cu obuze lansate din Siria, într-o zonă situată la frontiera dintre cele două state.

1077 afișări
Imaginea articolului Cel puţin cinci morţi în Turcia într-un atac cu obuze lansat din Siria. Turcia a luat legătura cu secretarul general ONU după atac

Cel puţin trei morţi în Turcia într-un atac cu obuze lansat din Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ziarului Hurriyet, incidentul a avut loc în districtul Akçakale din regiunea Şanlıurfa, la frontiera cu Siria.

Obuzele au lovit un imobil de locuit, iar printre persoanele decedate se numără un copil în vârstă de şase ani.

Doi dintre răniţi sunt agenţi de poliţie.

Turcia califică drept "incident foarte grav" şi a luat legătura cu secretarul general ONU

Atacul cu obuze care a avut loc miercuri la frontiera dintre Turcia şi Siria este "un incident foarte grav", avertizează vicepremierul turc Besir Atalay.

"Este vorba de un incident foarte grav, care depăşeşte orice limită", a declarat Atalay într-o declaraţie difuzată de televiziunile turce.

Turcia a luat legătura cu secretarul general ONU după atac

Ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu, a discutat prin telefon cu secretarul general ONU, Ban Ki-moon, după atacul cu obuze lansat din Siria spre teritoriul Turciei, soldat cu cel puţin cinci morţi.

"Domnul Davutoglu l-a sunat pe Ban Ki-moon pentru a-i transmite profunda preocupare pentru incidentul cu obuze soldat cu moartea unor civili", a anunţat purtătorul de cuvânt al ONU, Martin Nesirky.

"Ban Ki-moon l-a încurajat să menţină deschise toate canalele de comunicare cu autorităţile siriene pentru a reduce tensiunile suscitate de acest incident", adaugă oficialul ONU.

Ministrul de Externe turc l-a contactat şi pe emisarul ONU şi al Ligii Arabe, Lakhdar Brahimi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici