Cel puţin cinci morţi în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,1 în sudul Iranului FOTO VIDEO

  • Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi 49 rănite în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,1, produs în sudul Iranului, sâmbătă dimineaţă, a anunţat presa de stat.
  • Zona a fost lovită la scurt timp şi de două seisme puternice cu magnitudinea de până la 6,3, potrivit Reuters.
189 afișări
Imaginea articolului Cel puţin cinci morţi în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,1 în sudul Iranului FOTO VIDEO

FOTO Rapler/Twitter

Aproximativ 24 de cutremure, dintre care două cu magnitudinea de 6,3 şi 6,1, au urmat cutremurului de la ora locală 2 dimineaţa, care a distrus satul Sayeh Khosh, în apropiere de coasta Golfului Iranului, în provincia Hormozgan. Cel mai recent cutremur a avut loc în jurul orei 8 dimineaţa, au declarat oficialii pentru televiziunea de stat, citată de Reuters.

„Toate victimele au murit în primul cutremur şi nimeni nu a fost rănit în următoarele două cutremure puternice, deoarece oamenii erau deja în afara caselor lor”, a declarat Foad Moradzadeh, guvernatorul ţării Bandar Lengeh, citat de agenţia de ştiri de stat IRNA.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă, Mojtaba Khaledi, a declarat pentru televiziunea de stat, că jumătate dintre cele 49 de persoane rănite au fost externate din spitale.

Oficialii au declarat că operaţiunile de căutare şi salvare s-au încheiat.

Saeid Pourzadeh, de la grupul operativ de criză de pe insula Kish, a declarat că transportul maritim şi zborurile din Golf nu au fost afectate de cutremure.

Televiziunea de stat a declarat că 150 de cutremure şi tremurături au lovit vestul Hormozganului în ultima lună.

Linii majore de falii geologice traversează Iranul, care a suferit mai multe cutremure devastatoare în ultimii ani.

În 2003, un cutremur cu magnitudinea 6,6 în provincia Kerman a ucis 31.000 de persoane şi a distrus oraşul antic Bam.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mort,
cutremur,
iran

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici