Cel puţin cinci morţi într-un atac cu dispozitiv-capcană în sudul Afganistanului

Cel puţin cinci civili au murit marţi, după ce vehiculul cu care se deplasau a trecut peste un dispozitiv exploziv plasat pe un drum de circulaţie în provincia Kandahar din sudul Afganistanului, susţine un oficial afgan, citat de Associated Press.

184 afișări
Imaginea articolului Cel puţin cinci morţi într-un atac cu dispozitiv-capcană în sudul Afganistanului

Samim Khpolwak, purtătorul de cuvânt al guvernatorului din Kandahar, a declarat că explozia a avut loc în districtul Shah Wali Kot în cursul dimineţii de marţi.

În explozie au fost rănite alte patru persoane. Nicio grupare nu a revendicat atacul până în prezent.

În provincia Kandahar îşi au baza talibanii, fiind o zonă relativ liniştită înainte de izbucnirea violenţelor de natură insurgentă.

Şeful din urmă al talibanilor, Abdul Manan, ar fi murit în cursul operaţiunilor forţelor afgane de luni seară din districtul Marjah, provincia Helmand, susţine şeful poliţiei regionale, Noor Agha Kemtoz.

Însă, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Qari Yusouf Ahmadi, a negat informaţii referitoare la decesul lui Manan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici