Video Cel puţin cinci morţi şi 50 de răniţi după deraierea unui tren Amtrak în Philadelphia - FOTO, VIDEO

Cel puţin cinci persoane au murit şi alte 136 au fost rănite după ce un tren de pasageri Amtrak, ce transporta peste 200 de persoane, a deraiat şi s-a răsturnat în Philadelphia, în noaptea de marţi spre miercuri, relatează CNN.

756 afișări

Cele 136 de persoane rănite au fost duse la diverse spitale, iar şase dintre ele sunt în stare critică, au declarat autorităţile. Cel puţin cinci persoane au murit, a declarat primarul din Philadelphia, Michael Nutter.

Şapte vagoane şi locomotiva trenului s-au răsturnat. Cei mai mulţi pasageri au reuşit să iasă pe ferestre, dar pentru salvarea celorlalţi, a fost necesară intervenţia echipelor specializate. Echipaţi cu lanterne, pompierii au mers din vagon în vagon în cursul nopţii, salvând pasagerii blocaţi.

Trenul regional Amtrak se deplasa de la Washington către New York atunci când a deraiat, la nord de oraşul Philadelphia, a anunţat compania Amtrak. Aceasta a închis linia de clare ferată între Philadelphia şi New York pe parcursul nopţii.

La bordul trenului se aflau 238 de pasageri şi cinci membri ai echipajului, potrivit datelor oferite de compania Amtrak. Informaţiile iniţiale sugerează că sunt cel puţin 50 de răniţi, a afirmat un oficial.

Câteva spitale din Philadelphia au anunţat că primesc pasagerii răniţi. "Este un coşmar", a declarat o femeie aflată la locul accidentului, pentru postul de televiziune KYW, asociat CNN. "Eram pe locul din faţă, iar această valiză roşie uriaşă a zburat spre mine", a povestit ea. "Cred că am câteva coaste rupte. Dar încerc să ajut ... sunt multe, multe persoane rănite", a continuat ea.

Cauza accidentului nu este cunoscută deocamdată. "Nu ştim ce s-a întâmplat acolo. Nu ştim de ce s-a întâmplat", a declarat Nutter. Nu există indicii că deraierea ar fi rezultatul coliziunii cu un alt tren, a declarat el. FBI se află la faţa locului pentru a asista ancheta, dar până în prezent nimic nu indică faptul că accidentul ar fi un act de terorism.

Zona în care s-a produs accidentul este cunoscută ca nodul de cale ferată Frankford. În 1943, acesta a fost locul în care s-a produs cel mai grav accident feroviar din Statele Unite, soldat cu 79 de morţi. 

Cel mai grav accident din istoria Amtrak a avut loc în septembrie 1993, când un remorcher a intrat într-un pod şi a provocat prăbuşirea acestuia în timp ce era traversat de un tren Amtrak. Accidentul a avut loc în Alabama şi a provocat moartea a 47 de persoane. 

În martie, cel puţin 55 de persoane au fost rănite când un tren Amtrak s-a ciocnit cu un camion blocat pe şine în North Carolina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici