Cel puţin doi morţi, în urma unui seism violent produs în Mexic şi resimţit în SUA - VIDEO, FOTO

Un cutremur violent cu magnitudinea 7,2 s-a produs duminică în statul mexican Baja California şi a fost resimţit în statele americane învecinate, provocând moartea a cel puţin două persoane şi rănirea uşoară a altor o sută la Mexicali, au anunţat autorităţile.

63 afișări
Imaginea articolului Cel puţin doi morţi, în urma unui seism violent produs în Mexic şi resimţit în SUA - VIDEO, FOTO

Cel puţin doi morţi, în urma unui seism violent produs în Mexic şi resimţit în SUA

Seismul s-a produs la ora 22.40 GMT (luni, 01.40, ora României), la o adâncime de zece kilometri, în apropiere de Mexicali, o localitate cu 900.000 de locuitori, la frontiera între Statele Unite şi Mexic, a precizat duminică Institutul de geofizică american (USGS).

Epicentrul a fost localizat la 26 de kilometri sud-vest de Guadalupe Victoria (Mexic) şi la 64 de kilometri sud-vest de San Luis (Arizona, sud-vestul Statelor Unite), a precizat USGS.

La Mexicali, unde a fost decretată starea de urgenţă de guvernatorul statului Baja California, "cel puţin o clădire s-a prăbuşit şi altele, publice şi private, au fost avariate", a declarat directorul apărării civile, Alfredo Escobedo, pentru postul CNN. El a menţionat câţiva răniţi uşor.

Doi bărbaţi au murit la Mexicali, potrivit guvernatorului Jose Guadalupe Osuna. Unul dintre ei a murit strivit sub casa sa, a precizat un membru al echipelor de intervenţie din Tijuana.

Un reprezentant al Institutului seismologic naţional, Adriana Gonzalez, a precizat că populaţia a resimţit cutremurul în mare parte din Baja California şi în statul vecin Sonora. Carlos Valdez, directorul institutului, a afirmat că epicentrul a fost localizat la 18 kilometri de Mexicali.

Seismul, care a durat, potrivit mai multor martori citaţi de presa locală, între 30 şi 45 de secunde, a fost suficient de puternic pentru a zgudui clădiri din Los Angeles şi San Diego, precum şi la Phoenix (Arizona) şi Las Vegas (Nevada).

Mai mulţi martori intervievaţi de postul local ABC7 au menţionat obiecte căzând în casele lor.

Cutremurul de duminică este cel mai puternic din California după 1992. El a fost urmat deja de mai multe replici, în special una de magnitudine 4,1 la Santa Monica, la vest de Los Angeles.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici