Cel puţin nouă persoane au murit după prăbuşirea blocului cu 12 etaje din Miami

  • Rudele celor dispăruţi au fost aduse la locul prăbuşirii cu două autobuze.
  • Alte peste 150 de persoane sunt date dispărute de autorităţi.
  • Printre persoanele dispărute se află şi o femeie în vârstă de 92 de ani.
  • Clădirea veche de 40 de ani avea nevoie de renovări în valoare de 9 milioane de $.
1177 afișări
Imaginea articolului Cel puţin nouă persoane au murit după prăbuşirea blocului cu 12 etaje din Miami

Cel puţin nouă persoane au murit după prăbuşirea unui bloc de 12 etaje din sudul Floridei

Au trecut patru zile de la momentul în care un bloc de 12 etaje din sudul Floridei s-a prăbuşit, iar bilanţul victimelor creşte.
 
Autorităţile au pus la dispoziţie două autobuze pentru rudele celor încă dispăruţi. Oamenii îngrijoraţi de progresul lent al operaţiunii de salvare au ajuns duminică la locul prăbuşirii.
 
Ultimele cifre indică 9 morţi şi peste 150 de persoane dispărute.
 
DANIELLA LEVIN CAVA, primarul comitatului Miami-Dade:
”Astăzi, o victimă a murit în spital şi am descoperit încă opt victime la faţa locului. Confirm astfel că numărul deceselor a ajuns la nouă”.
 
Chiar dacă timpul trece, rudele dispăruţilor îşi păstrează speranţa că cei dragi vor fi găsiţi sub dărâmături.
 
Este şi cazul lui Mike Noriega, un tânăr a cărui bunică a dispărut în dimineaţa evenimentului.
 
 
MIKE NORIEGA, ruda unei persoane dispărute:
”Numele ei este Hilda Noriega. Are 92 de ani, dar arată ca la 62 de ani. Este atât de plină de energie şi pur şi simplu iubeşte oamenii. Îşi face prieteni peste tot pe unde merge”.
 
În 2018, o echipă de ingineri a estimat că blocul prăbuşit are nevoie de reparaţii majore, în valoare de peste 9 milioane de dolari.
 
Potrivit specialiştilor, clădirea veche de 40 de ani avea probleme cu plăcile de beton. Drept dovadă, între 1993 şi 1999, blocul s-a scufundat cu aproximativ 2 milimetri pe an.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici