Cel puţin nouă persoane decedate şi peste o sută rănite, după ce un tren a deraiat în Pakistan

Cel puţin nouă persoane au murit şi peste 100 au fost rănite marţi, după ce un tren a deraiat în provincia pakistaneză Balucistan, potrivit administraţiei şi reprezentanţilor căilor ferate, informează AFP în pagina electronică.

136 afișări
Imaginea articolului Cel puţin nouă persoane decedate şi peste o sută rănite, după ce un tren a deraiat în Pakistan

Cel puţin nouă persoane decedate şi peste o sută rănite, după ce un tren a deraiat în Pakistan

Accidentul a avut loc în apropiere de oraşul Quetta, capitala provinciei Balucistan, după ce frânele trenului au cedat în momentul în care acesta cobora într-o zonă muntoasă, au declarat surse oficiale.

"Patru vagoane ale trenului Rawalpindi, care a plecat din staţia Quetta, au deraiat în apropiere de zona Abegum, situată în districtul Bolan, la aproximativ 75 de kilometri depărtare de oraşul Quetta", a declarat pentru AFP Akbar Hussain Durrani, ministrul de Interne al provinciei Balucistan.

"Incidentul a avut loc deoarece frânele trenului au cedat", a spus Durrani.

Faiz Bugti, un înalt oficial din cadrul Departamentului de Cale Ferată şi şeful poliţiei comunităţii locale, Tariq Zehri, au confirmat de asemenea accidentul şi pierderile aferente.

Durrani a spus că a început să se desfăşoare o operaţiune de salvare şi că oficiali au ajuns deja la faţa locului.

Accidentele feroviare sunt comune în Pakistan, care a moştenit căi ferate şi trenuri de la fosta putere colonială britanică.

Liniile de cale ferate au fost timp de zeci de ani deteriorate din cauza corupţiei, proastei gestionări şi investiţiei precare.

În luna iulie, cel puţin 17 persoane au fost ucise când un tren militar a căzut într-un canal, după ce un pod s-a prăbuşit parţial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici