Cel puţin o persoană a murit într-o nouă explozie produsă la o fabrică industrială în estul Chinei

Cel puţin o persoană a murit într-o nouă explozie produsă la o fabrică industrială în estul Chinei şi alte şase au fost reţinute de autorităţile chineze în acest caz, informează site-ul agenţiei de presă AP.

95 afișări
Imaginea articolului Cel puţin o persoană a murit într-o nouă explozie produsă la o fabrică industrială în estul Chinei

Cel puţin o persoană a murit într-o nouă explozie produsă la o fabrică industrială în estul Chinei

Explozia a avut loc la trei săptămâni de la producerea unui dezastru industrial în oraşul portuar Tianjin din estul Chinei, soldat cu moartea a cel puţin 158 de persoane, în pofida introducerii de către autorităţile chineze a unor măsuri suplimentare de securitate în fabrici.

Potrivit site-ului agenţiei de presă chineze locale Dongying News, incendiul a izbucnit într-o fabrică din districtul Lijin, situat în provincia Shandong în cursul nopţii de luni spre marţi. Focul a fost stins de pompieri după mai bine de cinci ore. Şase persoane din departamentul executiv al companiei care deţine fabrica, Shandong Binyuan Chemical Co. Ltd, au fost reţinute de autorităţile chineze, care au deschis o anchetă în acest caz.

Potrivit site-ului companiei, aceasta are o capacitate de a produce anual 20.000 de materiale adezive.

Noua explozie de luni s-a produs într-o zonă aflată la aproximativ 300 de kilometri de oraşul portuar Tianjin, unde în data de 12 august au murit cel puţin 158 de persoane, majoritatea pompieri. În acest caz, autorităţile chineze au reţinut, joi, 12 angajaţi ai companiei Ruihai International Logistics şi 11 oficiali chinezi. Reprezentanţi ai Ministerului de Securitate Publică au anunţat că cele 12 persoane sunt suspectate pentru depozitare ilegală a unor materiale chimice periculoase.

Alte aproximativ 70 de persoane sunt date în continuare dispărute. Exploziile au devastat o vastă porţiune din oraş. Aproximativ 17.000 de locuinţe au fost avariate, peste 170 de companii au fost afectate, iar circa 3.000 de maşini au fost distruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici