Cel puţin o treime din copii-refugiaţi din Calais au dispărut, în urma demolării taberei

Aproximativ o treime din copii care locuiau în tabăra de refugiaţi din portul francez Calais au dispărut după încheierea operaţiunii de evacuare, potrivit unui raport al Serviciului pentru Tinerii Refugiaţi (RYS), citat de site-ul ziarului The Independent.

1489 afișări
Imaginea articolului Cel puţin o treime din copii-refugiaţi din Calais au dispărut, în urma demolării taberei

Cel puţin o treime din copii-refugiaţi din Calais au dispărut, în urma demolării taberei

Serviciul pentru Tinerii Refugiaţi a monitorizat 179 de copii refugiaţi în momentul evacuării taberei, 56% dintre aceştia locuiesc acum în centre pentru copii din Franţa, 8% au fost mutaţi legal în Marea Britanie, 2% trăiesc pe stradă, în vreme ce alţii 30% au dispărut.

Desfiinţarea taberei care a fost adăpostul a peste 9.000 de persoane a devenit un simbol al incapacităţii Europei de a acţiona în faţa fluxul de refugiaţi ce fug din calea războaielor şi sărăciei.

"În momentul în care aceşti copii dispar suntem extrem de îngrijoraţi că vor fi exploataţi de traficanţi şi nu vor solicita ajutorul statului, în urma tratamentului la care au fost supuşi de acesta”, a declarat Ben Teuten, confondator al RYS.

RYS a comunicat faptul că nu au putut stabili o relaţie cu serviciul care se ocupă cu dispariţia copiilor în Franţa şi au criticat lipsa unui proces clar de raportare a copiilor dispăruţi pe teritoriul statului francez.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici