Cel puţin opt morţi în incidentul armat din Finlanda

Cel puţin opt persoane au murit, miercuri, în incidentul armat din oraşul Tuusula din sudul Finlandei, iar atacatorul s-a împuşcat, fiind rănit, a anunţat poliţia, citată de Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Cel puţin opt morţi în incidentul armat din Finlanda

Cel puţin opt morţi în incidentul armat din Finlanda

"Cinci băieţi, două fete şi o femeie au fost ucişi", a declarat comandantul de poliţie Matti Tohkanen, într-o conferinţă de presă.

"În acest moment, sunt şapte sau chiar mai multe victime", declarase anterior dr. Eero Hirvensalo.

Un profesor de la liceul Jokela a precizat că atacatorul era unul dintre elevii săi.

Cu numai câteva ore înainte de comiterea atacului, pe site-ul YouTube fusese publicat un clip video, intitulat "Masacrul de la liceul Jokela - 11/7/2007", care prezintă o imagine statică a clădirii şcolii, urmată de imaginea unui bărbat care îndreaptă un pistol către cameră.

Informaţii publicate anterior indicau faptul că în incident au fost rănite trei persoane, printre care se află şi directorul şcolii.

"Atacatorul mergea sistematic pe holurile şcolii, bătând în uşi şi deschizând focul prin uşi", a declarat Kim Kiuru, unul dintre profesorii liceului Jokela. "Părea ireal ca un elev căruia i-am predat să alerge spre mine, ţipând, cu un pistol în mână", a adăugat profesorul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici