Cel puţin opt morţi, într-un dublu atentat în apropiere de capitala siriană Damasc

Cel puţin opt persoane au murit, după ce două explozii au avut loc sâmbătă în apropiere de capitala siriană Damasc, în zone ale comunităţii şiite, dintre care una provocată de o maşină-capcană, relatează televiziunea siriană de stat, citată de Reuters.

444 afișări
Imaginea articolului Cel puţin opt morţi, într-un dublu atentat în apropiere de capitala siriană Damasc

Cel puţin doi morţi, într-un dublu atentat în apropiere de capitala siriană Damasc (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Alte 13 persoane sunt rănite, potrivit televiziunii siriene de stat, informaţie preluată de Associated Press.

Un bilanţ anterior indica doi morţi şi sute de răniţi. Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, bilanţul atentatelor a ajuns la cel puţin 12 morţi şi peste 20 de răniţi.

Atacurile au avut loc în zona Sayyida Zeinab, de la periferia Damascului, unde se află una dintre cele mai importante moschei şiite.

Prima explozie a fost cauzată de o maşină-capcană pe strada al-Teen, iar o a doua a fost provocată de un atacator sinucigaş care s-a detonat la intrarea în districtul Ziabiyeh, potrivit Associated Press.

Reţeaua teroristă Stat Islamic lansează frecvent atacuri împotriva comunităţii şiite pe care o acuză că nu respectă legea islamică.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici