Cel puţin patru morţi şi peste 700 de case distruse în incendiile din Texas

Incendiile din statul american Texas au provocat moartea a patru persoane şi au distrus peste 700 de case şi aproximativ 48.000 de hectare de teren, începând de duminică, relatează CNN.

139 afișări
Imaginea articolului Cel puţin patru morţi şi peste 700 de case distruse în incendiile din Texas

Cel puţin patru morţi şi peste 700 de case distruse în incendiile din Texas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Texas este într-o situaţie dificilă în prezent, iar priorităţile noastre sunt destul de simple. Prioritatea numărul unu este să protejăm vieţile omeneşti cu orice preţ", a declarat Nim Kidd, şeful departamentului statal pentru Situaţii de Urgenţă.

Serviciul forestier din Texas a anunţat că peste 48.000 de hectare de teren au fost arse la acest sfârşit de săptămână, incendiile distrugând peste 700 de case începând de duminică.

Rafalele de vânt s-au calmat însă, marţi, oferindu-le pompierilor un moment de linişte.

Focarul cel mai mare se află în apropiere de Austin şi s-a răspândit pe o suprafaţă de 12.000 de hectare, distrugând peste 600 de case şi determinând evacuarea a cel puţin 5.000 de persoane, potrivit oficialilor.

În Montgomery au fost evacuate aproximativ 4.000 de locuinţe, potrivit locotenentului Dan Norris din cadrul biroului pentru situaţii de urgenţă. În plus, patru pompieri au fost transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri, în timp ce un altul s-a rănit uşor la gleznă.

Un alt incendiu, în Grimes County, a distrus 20 de case şi peste 1.200 de hectare de teren, potrivit serviciului forestier. Alte două incendii importante, declanşate în Travis County, au distrus 44 de clădiri şi au avariat alte 74, a declarat Roger Wade, purtătorul de cuvânt al poliţiei locale.

Până în prezent, în 2011 au ars aproximativ trei milioane de hectare de iarbă, arbuşti şi pădure în incendiile din întreaga ţară. Dintre acestea, 1,4 milioane de hectare au ars numai în Texas, potrivit Inciweb, un site de urmărire a incendiilor, administrat de agenţiile statale şi federale.

Marţi a fost cea de-a 294-a zi consecutivă de incendii în Texas, potrivit Inciweb.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici