Cel puţin şapte alpinişti au murit în Munţii Himalaya în timpul unei furtuni

Cel puţin şapte persoane au murit şi alte două sunt considerate dispărute în urma unei furtuni puternice produse în Munţii Himalaya, în Nepal, au anunţat sâmbătă autorităţile locale, menţionând că este cel mai grav incident de acest fel petrecut în ultimii doi ani, relatează BBC.

1820 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şapte alpinişti au murit în Munţii Himalaya în timpul unei furtuni

Cel puţin şapte alpinişti au murit în Munţii Himalaya

Corpurile celor şapte persoane au fost descoperite sâmbătă dimineaţă de către localnici, la baza montană Mount Gurja, situată la o altitudine de 7.913 metri.

„Corpurile nu au fost momentan identificate. Judecând după culoarea pielii, patru dintre aceştia ar trebui să fie coreeni şi doi nepalezi. Nu ne-am putut da seama dacă a şaptea persoană este coreean sau nepalez”, a declarat Bir Bahadur Budhamagar, şeful poliţiei din districtul Myagdi.

Zona în care au fost găsiţi cei şapte alpinişti este greu accesibilă, lucru care face mai dificilă găsirea celor două persoane dispărute.

Ministrul Turismului, Rameshwar Niraula, a declarat că piloţii elicopterelor de salvare au văzut corpurile celorlalte două persoane, dar nu a putut ateriza din cauza condiţiilor meteorologice proaste.

„Salvatorii vor relua misiunea de recuperare a celor două corpuri duminică”, a transmis ministrul.

Zona în care s-a produs incidentul se află la aproximativ 216 kilometri de capitala nepaleză Kathmandu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici