Cel puţin şapte creştini au fost ucişi în urma unui atac din apropierea unei mânăstiri din Egipt

Un atacator a ucis vineri cel puţin şapte creştini care se aflau într-un autobuz din apropierea unei mânăstirii din Egipt, au anunţat autorităţile, acesta fiind cel mai grav asalt împotriva minorităţii creştine în mai mult un an, relatează Reuters.

1401 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şapte creştini au fost ucişi în urma unui atac din apropierea unei mânăstiri din Egipt

Cel puţin şapte creştini au fost ucişi în urma unui atac din apropierea unei mânăstiri din Egipt

Atacul nu a fost revendicat, însă mai multe grupări care au legături cu Statul Islamic reprezintă o ameninţare permanentă la adresa creştinilor din Egipt.

Aracul s-a petrecut în apropierea mânăstirii ortodoxe Sf. Samuel din Miyna, situată la 260 de km râul Nil din Cairo, a declarat pentru Reuters arhiepiscopul din Miyna, Anba Makarious.

Atacul a avut loc foarte aproape de locul în care 28 de creştini au fost ucişi într-un asalt similar în mai 2017.

"Teroriştii au deschis focul asupra unui autobuz cu turişti din provincia Sohag, care se întorcea de la mânăstire", a spus arhiepiscopul.

El a spus că şapte persoane au fost ucise şi 14 au fost rănite. Agenţia de ştiri MENA, citând o sursă de securitate, a anunţat că numărul celor răniţi se ridică la şapte, iar autobuzul transporta creştini.

Locuitorii au declarat că autobuzul făcea parte dintr-un convoi.

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a declarat că a deplâns victimele care au murit ca martiri şi a promis că va continua campania împotriva militanţilor islamişti.

Procurorul general al Egiptului a cerut o investigaţie în acest caz şi a spus că a trimis o echipă de anchetatori la locaţia respectivă şi la spitalele din apropiere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici