Cel puţin şapte persoane au murit în India în urma ciclonului tropical Fani

Cel puţin şapte persoane au murit în urma celui mai puternic ciclon tropical produs în India în ultimii 20 de ani, care a lovit cu vânturi puternice şi ploi torenţiale coasta de est a ţării, potrivit CNN.

245 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şapte persoane au murit în India în urma ciclonului tropical Fani

Cel puţin şapte persoane au murit în India în urma ciclonului tropical Fani

Ciclonul tropical Fan, echivalentul unui uragan de categoria 4, care s-a produs vineri lângă oraşul Puri din statul Odisha, a adus vânturi susţinute de până la 240 de kilometri pe oră. Furtuna este de aşteptat să slăbească în timp ce se mută spre Kolkata, unul dintre cele mai populare oraşe ale Indiei, şi Bangladesh.

Cei şapte oameni care au murit în Odişa au fost ucişi de căderea copacilor şi de prăbuşirea zidurilor, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Sanjeev Panda.

Fani a provocat alunecări de teren, fiind cel mai puternic ciclon care a lovit regiunea de când o furtună a ucis cel puţin 10.000 de oameni în 1999. Acest incident a determinat India să reevalueze planificarea gestionării dezastrelor.

Mai mult de un milion de persoane au fost evacuate înainte ca Fani să ajungă pe uscat, a declarat premierul statului Odisha pe Twitter. Aproximativ 10.000 de sate şi 52 de oraşe din nouă raioane din stat se află în calea furtunii, au precizat experţii. Unsprezece districte de-a lungul coastei au fost plasate sub alertă roşie şi au fost înfiinţate circa 900 de adăposturi pentru a găzdui persoanele evacuate.

Meteorologii spun că valurile de furtună rămân un risc, deoarece Fani loveşte regiunile joase de coastă.

Agenţiile umanitare sunt, de asemenea, preocupate de sutele de mii de refugiaţi Rohingya care au fugit din cauza violenţei etnice din Myanmar şi locuiesc în taberele de refugiaţi din Bangladesh, în apropierea coastei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici