Cel puţin şapte răniţi la Atena, în urma incidentelor violente - VIDEO

Confruntările de miercuri dintre un grup format din 200 de persoane şi poliţişti, în apropiere de Parlamentul din Atena, în cadrul unei manifestaţii împotriva măsurilor de austeritate, s-au soldat cu rănirea a şapte persoane, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

621 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şapte răniţi la Atena, în urma incidentelor violente - VIDEO

Cel puţin şapte răniţi la Atena, în urma incidentelor violente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre răniţi figurează un poliţist, a declarat sursa citată.

Scutierii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de 100-200 de persoane, care aruncau cu cocteiluri Molotov, pietre şi alte proiectile împotriva cordonului de poliţie din faţa Parlamentului.

În interiorul Parlamentului, examinarea proiectului de lege bugetar plurianual, care impune noi măsuri de austeritate controversate, trebuie să înceapă în comisie în cursul după-amiezii.

Confruntările dintre tineri şi poliţie, tradiţionale la toate manifestaţiile din Grecia, continuă de cel puţin o oră pe străzile din apropierea Parlamentului, în timp ce "Indignaţii", mişcarea protestatară populară şi paşnică, ce campează de trei săptămâni în Piaţa Syntagma, le cere manifestanţilor să rămână la faţa locului în "mod paşnic".

În jurul orei 13.00 GMT (16.00 ora României), numeroşi manifestanţi părăseau piaţa, invadată de fumigene şi gaze lacrimogene puternic iritante.

Potrivit poliţiei, peste 20.000 de persoane au manifestat în total la Atena, cu prilejul grevei generale convocate de principalele partide, care a afectat în special sectorul public şi transporturile maritime şi urbane.

Potrivit presei numărul manifestanţilor era de 40.000.

"Indignaţii" au încercat să formeze un lanţ uman pentru a încercui Parlamentul fără să ajungă însă aici, din cauza forţelor de poliţie care împiedică accesul în clădire.

În oraşul Salonic (nord), o altă manifestaţie similară a reunit aproape 20.000 de persoane, a anunţat poliţia.

Proiectul Guvernului este inclus într-un plan bugetar pe termen mediu (2012-2015), dictat de creditorii ţării, UE şi FMI, care, la rândul lor, încearcă să ajungă la un acord privind noul ajutor cerut de Grecia din cauza unei situaţii financiare critice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici