Cel puţin şase persoane au murit şi 40.000 au rămas fără adăpost în urma intemperiilor din Brazilia

Ploile abundente care s-au abătut asupra statului Espirito Santo, din sud-estul Braziliei, în ultima săptămână au provocat cel puţin şase morţi, 45 de răniţi iar peste 40.000 de persoane au rămas fără adăpost, conform celui mai recent bilanţ al Apărării civile.

104 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şase persoane au murit şi 40.000 au rămas fără adăpost în urma intemperiilor din Brazilia

Cel puţin şase persoane au murit şi 40.000 au rămas fără adăpost în urma intemperiilor din Brazilia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

De duminică până luni, s-au acumulat 30 mm de precipitaţii în regiunea metropolitană Vitoria, capitala statului.

Luni dimineaţă o femeie în vârstă de 50 de ani a fost îngropată într-o alunecare de teren la Itagnacu (nord-estul statului), a precizat Apărarea civilă, ridicând bilanţul la şase morţi.

Guvernatorul statului, Renato Casagrande a decretat sâmbătă starea de urgenţă în toată regiunea, aflată la frontiera cu Rio de Janeiro.

Conform autorităţilor, 45 din cele 78 de comune ale statului au fost afectate de ploi, inundaţii şi alunecări de teren. Drumurile au fost blocate şi mai multe poduri s-au prăbuşit.

Armata a transportat provizii familiilor izolate în zonele în care accesul se poate face doar cu ajutorul camioanelor militare, conform site-ului de informaţii G1.

Preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff, este aşteptată marţi dimineaţă în acest stat pentru a evalua la faţa locului pagubele şi zonele ce prezintă riscuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici