Cel puţin trei morţi, în urma cutremurului cu magnitudinea de 6,4 din Filipine - FOTO, VIDEO

Cel puţin trei persoane au decedat, iar câteva zeci au fost rănite, în urma unui seism cu magnitudinea de 6,4 grade care a afectat miercuri sudul Filipinelor, au anunţat autorităţile locale, potrivit site-ului de ştiri Euronews.

474 afișări
Imaginea articolului Cel puţin trei morţi, în urma cutremurului cu magnitudinea de 6,4 din Filipine - FOTO, VIDEO

Cel puţin trei morţi, în urma cutremurului cu magnitudinea de 6,4 grade din Filipine

În multe zone de pe insula Mindanao s-au înregistrat pene de curent, iar unele clădiri au suferit stricăciuni.

Doi oameni au decedat, iar 18 răniţi, în urma unui alunecări de teren în zona oraşului Magsaysay din provincia Davao del Sur, a declarat un reprezentant al agenţiei filipineze pentru situaţii de urgenţă în caz de dezastre.

O fetiţă de opt ani a murit în urma prăbuşirii unui zid în locuinţa în care se afla, a anunţat Reuel Limbungan, primarul oraşului Tulunan din provincia Cotabato.

 

 

 

 

 

 

Agenţia pentru situaţii de urgenţă a declarat că în urma seismului au fost rănit 27 de persoane, iar 15 clădiri au suferit stricăciuni.

În urma cutremurului s-au înregistrat peste 200 de replici, astfel că autorităţile au luat decizia să evacueze o comunitate aflată la poalele unui munte, a declarat Psalmer Bernalte, un oficial din cadrul administraţiei oraşului Kidapawan, provincia Cotabato.

Seismul, care s-a produs la 14 kilometri adâncime, a avut epicentrul la aproximativ 7 kilometri distanţă de oraşul Columbio, provincia Sultan Kudarat din sudul insulei Mindanao, potrivit postului Channel News Asia.

Seismul a fost de asemenea resimţit şi în oraşul Davao.

Taguri:
filipine,
cutremur,
seism

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici