Cel puţin un mort după ce un individ a lovit cu un vehicul protestatari antirasism, în Statele Unite

  • Cel puţin un mort şi mai mulţi răniţi, după ce un individ a lovit cu un vehicul protestatari antirasism, în Statele Unite.
  • Incidentul s-a produs în timpul unui protest antirasism care avea loc în oraşul Minneapolis.
  • Şoferul vehiculului a fost imobilizat şi arestat.
224 afișări
Imaginea articolului Cel puţin un mort după ce un individ a lovit cu un vehicul protestatari antirasism, în Statele Unite

FOTO Profimedia

Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar altele au fost rănite după ce un individ a intrat cu un vehicul, aparent intenţionat, într-un grup de protestatari antirasism, în oraşul american Minneapolis, anunţă autorităţile locale, citate de postul NPR.

Incidentul a avut loc în cursul nopţii de duminică spre luni (luni dimineaţă, ora României) în timp ce numeroase persoane protestau în oraşul Minneapolis, faţă de împuşcarea mortală, pe 3 iunie, de către poliţie, a unui bărbat de culoare, Winston Boogie Smith jr., în vârstă de 33 de ani.

În timpul protestului, un individ a intrat în viteză cu maşina într-un grup de oameni, în zona Lake - Girard, la periferia oraşului Minneapolis (statul Minnesota).

O femeie a fost ucisă în urma impactului, iar alte trei persoane au fost rănite.

Şoferul a fost scos cu forţa din maşină de către protestatari şi a fost imobiizat, fiind arestat ulterior.

În Minneapolis au loc de un an proteste faţă de moartea lui George Floyd, un afro-american ucis de un poliţist prin imobilizare pe 25 mai 2020. Protestele s-au accentuat după moartea lui Winston Boogie Smith jr., pe 3 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici