Cel puţin un mort şi aproape 900 de răniţi în urma ninsorilor din estul Japoniei

Ninsorile puternice înregistrate luni în estul Japoniei au provocat moartea cel puţin unei persoane şi rănirea altor 891, în special din cauza derapajelor automobilelor şi alunecărilor, potrivit unui bilanţ actualizat la prânz, prezentat de postul public de televiziune NHK.

606 afișări
Imaginea articolului Cel puţin un mort şi aproape 900 de răniţi în urma ninsorilor din estul Japoniei

Cel puţin un mort şi aproape 900 de răniţi în urma ninsorilor din estul Japoniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un bilanţ anterior anunţa un mort şi alţi 463 de răniţi.

În regiunea Tokyo, numeroase automobile şi pietoni din capitală au fost blocaţi de către aceste puternice ninsori, nefiind obişnuiţi cu asemenea vreme rea.

Un bărbat, în vârstă de 71 de ani, a murit în provincia Nagano (centru) în timp ce deszăpezea în faţa casei, a precizat NHK.

Cel puţin un alt deces a fost raportat în urma unor accidente rutiere, fără ca acestea să fie neapărat imputate condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Aceste ninsori au obligat autorităţile să suspende legături feroviare şi să închidă autostrăzi. Ele au paralizat traficul aerian în mare parte din ţară, peste 700 de zboruri interne fiind anulate, şi au afectat peste 100.000 de pasageri în acest sfârşit de săptămână prelungit, luni fiind zi liberă.

Trenurile circulau, totuşi, aproape normal marţi, în timp ce cursele aeriene interne decolau de pe aeroporturi aproape ca de obicei.

Ninge aproape în fiecare iarnă în Tokyo, însă, în general, nu cât să se aşeze un strat de zăpadă de aproximativ 10 centimetri în capitală şi în suburbiile ei.

În schimb, centrul, partea de nord şi de vest sunt în general acoperite mai toată iarna de o pătură albă de zăpadă de câţiva zeci de centimetri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici