Cel puţin zece persoane au murit, iar alte 100 au fost rănite, în urma incendiilor de vegetaţie din California / Peste 1500 de clăriri, distruse/ E stare de urgenţă în patru districte

Cel puţin zece persoane au murit, alte peste 100 au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar mii de oameni au fost evacuaţi, după ce mai multe incendii de vegetaţie au izbucnit în nordul Californiei, informează BBC şi CNN.

558 afișări
Imaginea articolului Cel puţin zece persoane au murit, iar alte 100 au fost rănite, în urma incendiilor de vegetaţie din California / Peste 1500 de clăriri, distruse/ E stare de urgenţă în patru districte

California: O persoană a murit, iar mii de oameni au fost evacuaţi, în urma unor incendii de vegetaţie

UPDATE 04.06- Cel puţin şapte persoane au murit în districtul Sonoma, două au decedat în Napa, iar o persoană a fost găsită moartă în districtul Mendocino, ca urmare a incendiilor de vegetaţie.

Peste 100 de persoane au primit îngrijiri medicale la spitalele din Napa şi Sonoma, după incendiile masive ce au izbucnit în nordul Californiei. Majoritatea persoanelor tratate aveau arsuri pe suprafaţa corpului. Multe dintre persoane aveau dificultăţi de respiratorii după ce au inhalat fum.

Potrivit autorităţilor, peste 1.500 de clădiri au fost distruse, iar aproximativ 57.000 de hectare agricole au fost ruinate.

Jerry Brown, guvernatorul statului California, a declarat stare de urgenţă în districtele Napa, Sonoma, Orange şi Yuba.

Autorităţile nu au determinat cauzele izbucnirii incendiilor.

____________________________________________________________________________________________________________________

Din cauza incendiilor, o persoană a murit în disctrictul Mendocino şi mai mulţi oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Alte zeci de persoane sunt date dispărute.

Aproximativ 20.000 de persoane au fost evacuate din districtele Napa, Sonoma şi Yuba, după ce au izbucnit incendii de amploare în zona recunoscută pentru podgoriile sale.

Guvernatorul statului California a decretat stare de urgenţă, iar brigăzile de pompieri se luptă pentru a stinge flăcările.

”Incendiile au distrus structurile şi continuă să ameninţe mii de locuinţe, fiind necesară evacuarea a mii de rezidenţi”, se arată într-un comunicat emis de guvernatorul Californiei.

Kim Pimlott, şeful Departamentului de Silvicultură şi Controlul Incendiilor din California, a precizat că peste 1.500 de clădiri au fost distruse de incendii.

Serviciul Naţional de Meteorologie din SUA a emis un avertisment pentru zona San Francisco, anunţând că ”incendiul încă se dezvoltă, iar flăcările se vor răspândi rapid”.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici