Cele mai ridicate temperaturi din istoria SUA: Un val de căldură a provocat moartea a 46 de persoane în Statele Unite

Statele Unite se confruntă cu cele mai ridicate temperaturi din istorie, în condiţiile în care monitorizarea modernă a început în 1895, potrivit experţilor guvernamentali.

895 afișări
Imaginea articolului Cele mai ridicate temperaturi din istoria SUA: Un val de căldură a provocat moartea a 46 de persoane în Statele Unite

Cele mai ridicate temperaturi din istoria SUA: Un val de căldură a provocat moartea a 46 de persoane în Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Administraţia Naţională pentru Oceane şi Atmosferă (NOAA) a precizat de asemenea că a fost doborât inclusiv recordul stabilit pentru cele mai călduroase şase luni într-un an calendaristic, unii experţi sugerând şi cauze legate de încălzirea globală.

Un val de căldură care a durat 11 zile a provocat moartea a 46 de persoane în Statele Unite, dar de duminică după amiaza un front atmosferic mai rece a venit prin Midwest şi Coasta de Est, relatează BBC News Online.

Dar meteorologii anunţă că vremea caniculară ar putea afecta regiunile de vest ale Statelor Unite şi Canadei, unde s-au înregitrat recorduri de temperaturi în Ontario.

Potrivit datelor Centrului Naţional pentru Climatologie, din cadrul NOAA, peste 170 de recorduri de temperaturi au fost depăşite sau egalate în a doua jumătate a lunii iunie.

Cu toate acestea, luna iunie 2012 s-a situat pe locul 12 din punct de vedere al temperaturilor, cele mai ridicate înregistrându-se în iunie 1933, iar următoarea perioadă de 12 luni cu medii de temperatură foarte ridicate a fost cea care s-a încheiat în mai 2012.

"Este dificil să considerăm modificările climatice drept factor determinant, dar se pare că acestea joacă totuşi un rol (...). Ceea ce se întâmplă în 2012 este exact ceea ce ne-am aştepta (să se întâmple) în cazul schimbării climatice", a declarat Jake Crouch, expert în cadrul Centrului Naţional pentru Climatologie, citat de agenţia Reuters.

Majoritatea deceselor provocate de caniculă au survenit la persoane în vârstă din locuinţele afectate de furtunile de săptămâna trecută şi rămase fără aer condiţionat ca urmare a întreruperii curentului electric. Zece perosane au murit în Chicago din cauza caniculei, câte zece în Virginia şi Maryland, câte trei în Wisconsin, Ohio şi Pennsylvania şi două în Tennessee.

O fetiţă de patru luni a murit după ce a fost lăsată "mai mult timp" în maşină în Greenfield, statul Indiana.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici