Cele trei femei arestate în Paris voiau să atace o gară din capitala Franţei: "O alertă a fost emisă pentru toate gările, însă ele plănuiseră să atace Gara Lyon joi"

Cele trei femei arestate după ce o maşină încărcată cu butelii de gaz care a fost găsită în apropiere de catedrala Notre-Dame din Paris plănuiau un atac asupra unei gări din capitala franceză, a anunţat Ministerul de Interne al Franţei, citat de site-ul agenţiei Reuters.

1704 afișări
Imaginea articolului Cele trei femei arestate în Paris voiau să atace o gară din capitala Franţei: "O alertă a fost emisă pentru toate gările, însă ele plănuiseră să atace Gara Lyon joi"

Cele trei femei arestate în Paris voiau să atace o gară din capitala Franţei: "O alertă a fost emisă pentru toate gările, însă ele plănuiseră să atace Gara Lyon joi" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"O alertă a fost emisă pentru toate gările, însă ele plănuiseră să atace Gara Lyon joi", a comunicat un oficial din cadrul ministerulului.

Poliţia franceză a arestat trei femei sub suspiciunea că ar avea legătură cu cazul maşinii încărcate cu mai multe butelii de gaz şi care a fost descoperită în apropiere de catedrala Notre-Dame, ministrul francez de Interne afirmând că acestea plănuiau un atentat.

Una dintre cele trei femei a fost rănită după ce a înjunghiat un ofiţer de poliţie în timpul operaţiunii de arestare, a declarat ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve. O sursă apropiată anchetei a precizat că atacatoarea era fiica în vârstă de 19 ani a proprietarului maşinii.

Cele trei au fost arestate în orăşelul Boussy-Saint-Antoine, la aproximativ 30 de kilometri de Paris şi până în acum, poliţia a reţinut şapte persoane în acest caz.

"Aceste trei femei, în vârstă de 39, 23 şi 19 ani, au fost radicalizate, au devenit fanatice şi cel mai probabil pregăteau un atac violent, iminent," a declarat Cazeneuve.

Proprietarul maşinii a fost reţinut marţi, însă a fost eliberat ulterior. Acesta a raportat încă de duminică că fiica lui a dispărut, împreună cu maşina, au declarat oficialii.

Fiica proprietarului maşinii era cunoscută poliţiei pentru că ar fi încercat să ajungă în Siria, unde un număr semnificativ de persoane radicalizate din Franţa şi alte ţări s-au alăturat reţelei teroriste Stat Islamic.

Descoperirea unei maşini Peugeot 607 în care se aflau şase butelii de gaz a declanşat o anchetă din partea experţilor antiterorism.

Potrivit surselor din cadrul poliţiei, nici un dispozitiv de detonare nu a fost descoperit în vehicul, dar prezenţa buteliilor de gaz a condus la suspiciunea privind un posibil plan de detonare a maşinii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici