Cenuşăreasa româncă din Marea Britanie: O fetiţă de şapte ani, sclavă la o familie de români

O fetiţă româncă în vârstă de şapte ani este comparată cu Cenuşăreasa după ce familia care a adus-o în Marea Britanie a tratat-o ca pe un animal, obligând-o să cerşească şi reducând-o la sclavie, scrie publicaţia Daily Mail, în ediţia online de sâmbătă.

3016 afișări
Imaginea articolului Cenuşăreasa româncă din Marea Britanie: O fetiţă de şapte ani, sclavă la o familie de români

Cenuşăreasa româncă din Marea Britanie: O fetiţă de şapte ani, sclavă la o familie de români (Imagine: Diana Iuiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Cazul fetiţei a ajuns în instanţă, juraţii aflând cum copila a fost adusă din România în Marea Britanie pentru că mama ei a crezut că va avea parte de o viaţă mai bună în această ţară.

Însă doi români - Aurel Zlate (în vârstă de 46 de ani) şi soţia lui Alexandra Oaie (43 de ani), acuzaţi de aducerea fetiţei în mod ilegal în Marea Britanie, au pus-o să aibă grijă de copiii lor, să presteze munci casnice şi să cerşească.

Potrivit Daily Mirror, fetiţa a fost supranumită Cenuşăreasa de un român în vârstă de 53 de ani care susţine că a fost sechestrat şi el de aceeaşi familie şi supus sclaviei. Bărbatul a reuşit să fugă, alertând autorităţile britanice, care au salvat fetiţa.

Familia este acuzată că a forţat-o pe fetiţă să desfăşoare activităţi casnice, lăsând-o să doarmă pe podea şi trimiţând-o la cerşit iarna fără haine groase.

"Fetiţei i s-a refuzat dreptul la copilărie, a fost forţată să muncească", a argumentat procurorul Riel Karmy-Jones. "Era obligată să facă curat în casă, să le schimbe scutecele copiilor familiei, nu a fost dată la şcoală şi nu a avut acces la asistenţă medicală. Nu avea pat, dormea pe podea", acuză procurorul.

Cei doi români au opt copii şi sunt inculpaţi şi pentru sechestrarea şi abuzarea bărbatului de 53 de ani. Suspecţii neagă acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici