Cerere foarte mare pentru dronele Bayraktar, folosite pentru apărarea împotriva invaziei Rusiei în Ucraina

Un producător turc de drone, care a furnizat vehicule aeriene fără pilot la bord în Ucraina pentru apărărea împotriva invaziei ruseşti, spune că cererea a crescut atât de mult încât are o listă de aşteptare de trei ani, conform Bussines Insider.

348 afișări
Imaginea articolului Cerere foarte mare pentru dronele Bayraktar, folosite pentru apărarea împotriva invaziei Rusiei în Ucraina

Haluk Bayraktar, directorul general al firmei turceşti de apărare Baykar, a declarat într-un interviu acordat fundaţiei ucrainene Come Back Alive că, în prezent, compania are capacitatea de producţie pentru a construi 20 de drone Bayraktar TB2 pe lună, dar doreşte să mărească această capacitate cu o nouă fabrică în Ucraina, pe care a fost de acord să o construiască anul trecut.

“Considerăm Ucraina ca fiind partenerul nostru strategic”, a declarat Bayraktar, adăugând că societatea a început deja să construiască fabrica ucraineană.

“Noi, ca Baykar, ne-am angajat în construirea unei fabrici în Ucraina, a unui centru de cercetare şi a unui centru de excelenţă în producţie, unde am dorit să construim toate sistemele”, a spus el.

“Pe măsură ce aceste sisteme se dovedesc pe teren, tot mai multe ţări sunt interesate de ele”, a mai spus el.

Dronele Baykar, în special Bayraktar TB2, au dobândit un statut legendar în Ucraina după ce au fost folosite la începutul campaniei pentru a distruge un număr mare de vehicule ruseşti. Popularitatea lor a inspirat chiar şi un cântec viral.

Bayraktar TB2 au jucat un rol important în primele eforturi ale Ucrainei de apărare împotriva Rusiei şi au fost creditate cu distrugerea tancurilor şi vehiculelor blindate ruseşti.

Baykar a declarat fundaţiei că doreşte ca uzina din Ucraina să fabrice aceste drone împreună cu celelalte modele ale sale, Bayraktar Akıncı şi Bayraktar Kizilelma.

În iunie, compania a donat Ucrainei trei drone Bayraktar TB2, după ce a refuzat 20 de milioane de dolari obţinute prin strângere de fonduri. Compania a cerut ca fondurile să fie redirecţionate către “oamenii care se luptă în Ucraina” într-o declaraţie postată pe Twitter.

Deşi au reprezentat o parte esenţială a răspunsului militar timpuriu al Ucrainei faţă de Rusia, experţii au declarat pentru Insider că dronele turceşti au devenit mai puţin eficiente pe măsură ce forţele ruseşti îşi intensifică apărarea aeriană şi războiul electronic.


 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici