Certificatul verde a devenit obligatoriu în Italia. Unde se intră doar pe baza documentului

  • Certificatul verde a devenit obligatoriu începând de vineri în Italia.
  • Fără "green pass" nu se mai intră în restaurante şi baruri.
  • De asemenea, e nevoie de certificat la spectacole în aer liber, competiţii sportive, muzee, piscine şi centre spa. Bisericile nu îl vor cere.
14166 afișări
Imaginea articolului Certificatul verde a devenit obligatoriu în Italia. Unde se intră doar pe baza documentului

Certificatul verde a devenit obligatoriu în Italia. Unde se intră doar pe baza documentului

Certificatul verde a devenit obligatoriu în interiorul restaurantelor şi barurilor.

Un articol din decretul autorităţilor italiene prevede certificarea şi la spectacolele pentru public, la evenimente sportive şi competiţii, în muzee şi alte instituţii de cultură, piscine, săli de sport, centre wellness, la festivaluri, târguri, conferinţe şi congrese.

În biserici nu este nevoie de document.

În cinematografe şi teatre este nevoie de certificatul verde, însă a crescut numărul permis de spectatori. În regiunile galbene pot participa maxim 2.500 de spectatori în aer liber şi maxim 500 în interior. În zonele albe limitele au fost stabilite la 5.000 de persoane în aer liber şi 2.500 de persoane în interior.

Pentru cei care încalcă regulile sau nu fac verificările necesare se aplică amenzi între 400 şi 1.000 de euro atât operatorului, cât şi clienţilor. Dacă regulile se încalcă în 3 zile diferite, un local se poate închise de la 1 la 10 zile.

În ce priveşte şcolile, ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat că autorităţile se implică pentru deschiderea acestora în siguranţă din septembrie. Angajaţii şcolilor vor avea nevoie, cel mai probabil, de certificatul verde.

Obligativitatea măştilor de protecţie se va păstra şi în acest an, cu excepţia copiilor cu vârsta sub 6 ani, pentru cei cu patologii sau dizabilităţi.

De asemenea, va fi interzisă intrarea în şcoală pentru toţi cei care prezintă simptome respiratorii sau temperatură peste 37,5 °.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici