Cetăţean american, acuzat de activităţi de spionaj în Singapore

Autorităţile din Singapore au anulat statutul de rezident permanent unui profesor universitar american acuzat că este agent de influenţă al unei puteri străine, informează site-ul agenţiei Reuters.

378 afișări
Imaginea articolului Cetăţean american, acuzat de activităţi de spionaj în Singapore

Cetăţean american, acuzat de activităţi de spionaj în Singapore

Ministerul pentru Afaceri Interne din Singapore a comunicat că Huang Jing, profesor pentru Politici americano-chineze la Institutul Lee Kuan, a "interacţionat cu bună ştiinţă cu agenţii de informaţii ale unei ţări străine" cu scopul de a influenţa politica externă a Guvernului local.

Decizia, care se aplică şi soţiei lui Huang, Shirley Yang Xiuping, înseamnă că cei doi nu vor putea reveni în Singapore.

Potrivit autorităţilor americane, cei doi sunt cetăţeni americani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici