Cetăţean israelian, împuşcat mortal la frontiera Israelului cu Egiptul

Un colaborator al Ministerului israelian al Apărării a fost împuşcat mortal într-un incident produs marţi la frontiera dintre Israel şi Egipt, afirmă surse oficiale citate de cotidianul Haaretz.

1908 afișări
Imaginea articolului Cetăţean israelian, împuşcat mortal la frontiera Israelului cu Egiptul

Cetăţean israelian, împuşcat mortal la frontiera Israelului cu Egiptul

Incidentul a avut loc marţi după-amiază în zona Muntelui Harif, situată în regiunea Negev, în sud-vestul Israelului, la frontiera cu Egiptul.

Un angajat israelian al unei companii care are contract cu Ministerul Apărării pentru întreţinerea gardului de la frontieră a fost vizat de focuri de armă trase din Egipt. Bărbatul a fost preluat cu un elicopter militar Blackhawk, dar a murit în timp ce era transportat spre spital.

În ultimele luni, la frontiera dintre Israel şi Egipt au avut loc numeroase incidente armate.

În regiunea Sinai, situată în nordul Egiptului, sunt active grupări afiliate organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Conform site-ului YnetNews.com, incidentul produs marţi ar putea fi rezultatul unor probleme de comunicaţii între autorităţile egiptene şi cele israeliene într-o operaţiune care viza presupuşi contrabandişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici