Cheltuielile BP generate de mareea neagră au ajuns la 2,35 de miliarde de dolari

Grupul petrolier britanic BP a anunţat vineri că cheltuielile legate de mareea neagră din Golful Mexic au ajuns la 2,35 de miliarde de dolari, respectiv 1,9 miliarde de euro.

8 afișări
Imaginea articolului Cheltuielile BP generate de mareea neagră au ajuns la 2,35 de miliarde de dolari

Cheltuielile BP generate de mareea neagră au ajuns la 2,35 de miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această sumă include cheltuielile efectuate de grup pentru limitarea poluării şi operaţiunile de curăţare, pentru forajul puţului de rezervă, ajutoarele oferite statelor riverane, pagubele deja rambursate şi sumele plătite autorităţilor federale, a detaliat BP.

Grupul britanic a reiterat că este prea devreme pentru a estima costul final al catastrofei.

De la explozia şi scufundarea platformei Deepwater Horizon, în aprilie, în largul statului Louisiana, costurile suportate de grupul petrolier pentru limitarea poluării şi operaţiunile de curăţare nu au încetat să crească, în timp ce petrolul continuă să se scurgă în ocean şi a afectat deja 200 de kilometri de coastă.

Luni, BP a anunţat că cheltuielile legate de mareea neagră ar urma să atingă pragul de două miliarde de dolari.

Săptămâna trecută, grupul a anunţat înfiinţarea unui fond de 20 de miliarde de dolari, consacrat indemnizaţiilor acordate victimelor mareei negre. Dar această sumă nu constituie un plafon şi factura finală ar putea să fie mai ridicată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici