Cheltuielile British Petroleum pentru remedierea dezastrului din Golful Mexic se ridică la 3,5 miliarde dolari

Dezastrul ecologic din Golful Mexic cauzat de explozia şi scufundarea unei platforme petroliere a BP a costat deja grupul britanic 3,5 miliarde de dolari.

48 afișări
Imaginea articolului Cheltuielile British Petroleum pentru remedierea dezastrului din Golful Mexic se ridică la 3,5 miliarde dolari

Cheltuielile British Petroleum pentru remedierea dezastrului din Golful Mexic se ridică la 3,5 miliarde dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

BP a anunţat că operaţiunile de instalare a unui nou sistem pentru captarea ţiţeiului scurs în apele Golfului Mexic decurg "conform planului". Grupul a reuşit să recupereze 749.100 barili de petrol din aprilie, perioada în care a explodat platforma, şi până în prezent.

Măsurile luate pentru limitarea dezastrului ecologic ar trebui să permită BP recuperarea a 60.000 - 80.000 de barili pe zi până la sfârşitul acestei luni. Grupul aşteaptă finalizarea a două puţuri auxiliare care ar trebui să oprească scurgerile de petrol. Primul puţ auxiliar va deveni operaţional în prima jumătate a lunii august.

În lupta contra mareei negre sunt angajate circa 46.000 de persoane, peste 6.400 de ambarcaţiuni şi câteva zeci de aeronave, potrivit producătorului britanic de petrol. Grupul a primit 105.000 de cereri de despăgubire şi a efectuat peste 52.000 de plăţi totalizând 165 de milioane de dolari.

BP a reamintit că a acceptat, la cererea autorităţilor americane, să înfiinţeze un fond de 20 de miliarde de dolari pentru a face faţă costurilor mareei negre.

Platforma Deepwater Horizon, exploatată de BP, a explodat la sfârşitul lunii aprilie, provocând moartea a 11 persoane. Incendiul nu a putut fi stins, iar platforma s-a scufundat producând cele mai mari scurgeri petroliere marine din istoria SUA.

La începutul săptămânii trecute, grupul petrolier britanic a anunţat că a cheltuit peste 3,12 miliarde de dolari pentru remedierea dezastrului din Golful Mexic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici