"Chiar cred că aşa voi reuşi să mă răzbun pe imperialiştii americani". Cum îşi pregăteşte Coreea de Nord viitorii soldaţi - VIDEO

Imagini rare surprinse în Coreea de Nord arată mai mulţi băieţi de 11 ani, raşi în cap şi îmbrăcaţi în echipamente asemănătoare, care practică taekwondo lovind la unison cu pumnii în aer, antrenându-se, potrivit unei profesoare, "pentru a deveni baza Armatei Poporului Nord-Coreean".

6342 afișări
Imaginea articolului "Chiar cred că aşa voi reuşi să mă răzbun pe imperialiştii americani". Cum îşi pregăteşte Coreea de Nord viitorii soldaţi - VIDEO

Cum îşi pregăteşte Coreea de Nord viitorii soldaţi

Aceştia ar putea fi viitorii soldaţi ai armatei nord-coreene, scrie Daily Mail despre copiii care se antrenează în videoclip, elevi la o academie militară din Phenian.

"Din cauza situaţiei actuale încerc să învăţ mai bine", spune în videoclip Jo Chung Hyok, unul dintre elevi, un adolescent. "Chiar cred că aşa voi reuşi să mă răzbun pe imperialiştii americani: luând notele cele mai mari la şcoală. Este datoria mea revoluţionară. Lucrez din răsputeri ca să iau note mari la subiecte militare precum tactică şi împuşcături."

Şcoala Revoluţionară din Phenian, unde a studiat şi fostul lider nord-coreean Kim Jong II în timpul Războiului Coreean, indoctrinează studenţii împotriva Coreei de Sud şi a Statelor Unite.

Potrivit unei profesoare de biologie, elevii, care poartă unifome militare, sunt învăţaţi să mărşăluiască într-o coordonare perfectă şi cum să mânuiască o puşcă, în contextul în care se pregătesc să devină baza Armatei Poporului Nord-Coreean.

Elevii trebuie să şi cânte următoarele cuvinte, în engleză: "The respected Marshal Kim Jong Un is our father/ Generalul Kim Jong-Un cel respectat este tatăl nostru".

Copiilor le sunt predate şi subiecte precum biologie, istorie şi limbi străine, dar nu au acces la internet. 

"În acest moment, situaţia din Peninsula coreeană este tensionată, iar America se poartă urât faţă de noi", a declarat administratorul academiei, locotenentul colonel Kim Hak Bin.

"Dar puteţi vedea că elevii de aici arată la fel de ageri ca de obicei, iar viaţa şi cursurile se desfăşoară la fel ca înainte", a continuat acesta. "Elevii noştri sunt pregătiţi să plece pe front oricând va izbucni un război şi acum învaţă mai mult ca niciodată."

Şcoala, situată lângă locurile natale ale primului lider nord-coreean, Kim II Sung, a fost construită în 1947 pentru a-i găzdui, hrăni şi educa pe fiii şi fiicele soldaţilor ucişi în timpul luptelor cu Japonia, care a ocupat Coreea între 1910 şi 1945. În prezent, fetele sunt cazate într-o academie separată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici