Chile - Cele mai abundente ploi din ultimii 80 de ani: 7 oameni au murit - VIDEO

Şapte persoane au murit şi multe altele au fost date dispărute în urma celor mai abundente ploi care au afectat Chile în ultimii 80 de ani, relatează Euronews, în pagina electronică.

802 afișări
Imaginea articolului Chile - Cele mai abundente ploi din ultimii 80 de ani: 7 oameni au murit - VIDEO

Chile - Cele mai abundente ploi din ultimii 80 de ani: 7 oameni au murit

Vremea extremă a provocat distrugeri semnificative şi inundaţii în partea de nord a ţării, unde mai multe drumuri au fost închise.

"Din nefericire, am pierdut totul. Nu mai este nimic de recuperat. Acum trebuie să aşteptăm să vedem ce a rămas, deşi se poate vedea că sunt puţine lucruri de salvat. Trebuie să aşteptăm ca noroiul să se retragă", a declarat un locuitor din oraşul de coastă Chanaral din regiunea Atacama.

În Copiapo, la aproximativ 800 de kilometri nord de Santiago, străzile seamănă cu nişte râuri, iar oamenii sunt nevoiţi să traverseze apele pline de noroi pentru a se deplasa. Oraşul a fost parţial izolat şi aeroportul a fost închis pentru zborurile comerciale.

Elicoptere militare aduc provizii în zonele cele mai afectate şi evacuează persoanele din unele sate.

Potrivit site-ului Novinite.com, aproximativ 200 de bulgari care participau la construirea unui sistem de energie fotovoltaică sunt afectaţi în prezent de situaţia din Chile.

"Aici în deşertul Atacama a fost decretată stare de urgenţă din cauza ploilor abundente. Aproximativ 200 de bulgari participă la construirea unei centrale fotovoltaice", a declarat un cetăţean bulgar, Ivan Dodurov, pentru postul privat de televiziune NOVA TV.

Ministerul bulgar de Externe nu a comentat oficial situaţia grupului de bulgari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici