Chile cere ca ajutoarele internaţionale să nu fie trimise înainte de evaluarea necesităţilor

Guvernul chilian a cerut ţărilor care au oferit sprijin după cutremurul de sâmbătă să nu trimită ajutoare înainte ca serviciile de salvare să evalueze cu exactitate priorităţile, pentru a nu deturna un ajutor poate mai necesar pentru Haiti.

12 afișări
Imaginea articolului Chile cere ca ajutoarele internaţionale să nu fie trimise înainte de evaluarea necesităţilor

Chile cere ca ajutoarele internaţionale să nu fie trimise înainte de evaluarea necesităţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu este necesară trimiterea de ajutoare înainte ca ONEMI (Biroul Naţional pentru Urgenţe) să evalueze necesităţile", a declarat ministrul de Externe, Mariano Fernandez.

Este important ca "ajutorul să nu fie deturnat, iar în ceea ce priveşte Chile, un sprijin care soseşte fără să fie necesar nu e de mare ajutor", a adăugat Fernandez, referindu-se la Haiti, ţară care are mai multă nevoie de susţinere umanitară.

"Suntem recunoscători pentru ofertele de ajutor, dar aşteptăm ca ONEMI să stabilească necesarul", a precizat el.

Cel puţin 214 persoane au murit, iar 500.000 de locuinţe au suferit avarii importante în urma cutremurului cu magnitudinea de 8,8 produs sâmbătă în centrul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici