China a adoptat controversata lege a securităţii din Hong Kong/ Criticii spun că noua lege reprezintă o ameninţare identitatea Hong Kong-ului

  • China a aprobat o lege controversată de securitate care îi conferă noi puteri asupra Hong Kong-ului, adâncind temerile pentru libertăţile oraşului, a aflat BBC.
  • Luna trecută, China a anunţat că va impune legea, care incriminează orice act de secesiune, subversiune, terorism sau colaborare cu forţele străine.
  • Mişcarea vine după protestele furioase de anul trecut - declanşate de o altă lege - care au devenit o mişcare pro-democraţie.
1363 afișări
Imaginea articolului China a adoptat controversata lege a securităţii din Hong Kong/ Criticii spun că noua lege reprezintă o ameninţare identitatea Hong Kong-ului

China a adoptat controversată lege a securităţii din Hong Kong/ Criticii spun că noua lege reprezintă o ameninţare identitatea Hong Kong-ului

Criticii spun că noua lege reprezintă o ameninţare şi mai mare pentru identitatea Hong Kong-ului. Ei avertizează că legea va submina independenţa judiciară din Hong Kong şi va distruge libertăţile oraşului, care nu sunt disponibile în China continentală, relatează BBC.

Hong Kong a fost înmânat Chinei în 1997 de câtre Marea Britanie printr-un acord unic care garanta anumite libertăţi.

Proiectul de lege a stârnit demonstraţii în Hong Kong şi a atras criticile internaţionale de când a fost anunţat de Beijing în mai. Însă China spune că legea este necesară pentru a combate activitatea separatistă şi cataloghează criticile ca fiind intervenţii în treburile sale interne.

Legea securităţii a fost rapid trecută pentru a intra în vigoare înainte de miercuri, când se marchează aniversarea transferului de la Marea Britanie către China şi este de obicei marcată de proteste politice de amploare.

Acesta a fost adoptat în unanimitate, marţi dimineaţă, de Comitetul permanent al Congresului Naţional al Poporului de la Beijing şi este de aşteptat să fie adăugat la Legea de bază a Hong Kong-ului în cursul zilei.

Textul complet al legii încă nu este cunoscut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici