China a lansat cu succes trei astronauţi către o nouă staţie spaţială

  • O rachetă Long March a decolat astăzi de la centrul de lansare prin satelit Jiuquan, transportând trei astronauţi.
  • Lansarea marchează prima misiune cu echipaj a Chinei din ultimii cinci ani.
  • Astronauţii sunt în drum spre Tianhe.
1521 afișări
Imaginea articolului China a lansat cu succes trei astronauţi către o nouă staţie spaţială

China a lansat cu succes trei astronauţi către o nouă staţie spaţială

Lansarea navei spaţiale Shenzhou-12 a avut loc joi dimineaţă la 9.22, ora locală. Cei trei astronauţi sunt Nie Haisheng, Liu Boming şi Tang Hongbo. Ei vor fi primele trei persoane care vor urca la staţia spaţială a Chinei, Tianhe. Vor rămâne acolo trei luni.

Modulul central al Tianhe, care conţine locuinţele echipajului, a fost lansat în aprilie 2021. Această primă misiune cu echipaj face parte din 11 misiuni planificate în faza de construcţie a staţiei spaţiale - trebuie să fie finalizate încă două module şi mai multe misiuni de încărcare, înainte ca staţia spaţială să fie terminată, în 2022.

Ultima misiune cu echipaj a Chinei a avut loc în 2016, asiaticii trimiţând astronauţi să viziteze staţia spaţială Tiangong-2. Staţia respectivă a ieşit de pe orbită în 2019. De atunci, China a continuat să avanseze cu un program spaţial ambiţios.

A trimis un eşantion de misiune pe Lună şi înapoi, în 2020, şi a aterizat pe Marte la începutul acestui an. Pe termen lung, ţara construieşte parteneriate cu Rusia, cu planuri de a ateriza astronauţi pe Lună în următorul deceniu.

În contextul unor relaţii tensionate cu Occidentul, succesul misiunii este o chestiune de prestigiu pentru Beijing, care se pregăteşte să sărbătorească pe 1 iulie centenarul Partidului Comunist Chinez (PCC).

China a decis să îşi construiască propria staţie spaţială după ce Statele Unite au refuzat să îi permită să participe la Staţia Spaţială Internaţională.

Staţia Spaţială Internaţională, care reuneşte Statele Unite, Rusia, Canada, Europa şi Japonia, urmează să iasă din uz în 2024, chiar dacă NASA a menţionat o posibilă prelungire după 2028.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici