China ameninţă SUA cu represalii după ce Donald Trump a anulat statutul special al Hong Kong-ului

  • Donald Trump a emis o ordonanţă privind anularea statutului special al Hong Kong-ului în relaţiile comerciale
  • Ministerul de Externe de la Beijing a catalogat decizia drept "o ingerinţă grosolană" în afacerile interne ale Chinei.
  • MAE chinez: "Îndemnăm partea americană să îşi corecteze greşelile. China va riposta cu fermitate dacă SUA continuă aceste acţiuni"
1164 afișări
Imaginea articolului China ameninţă SUA cu represalii după ce Donald Trump a anulat statutul special al Hong Kong-ului

Sursa FOTO: Profimedia

Administraţia Chinei a somat, miercuri, Statele Unite să revină asupra deciziei de anulare a statutului special al provinciei Hong Kong în relaţiile comerciale, Beijingul ameninţând Washingtonul cu măsuri de retorsiune, potrivit BBC.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a emis o ordonanţă executivă privind anularea statutului special al Hong Kong-ului în relaţiile comerciale, din cauza legii chineze privind siguranţa naţională, considerată o acţiune a Beijingului de intensificare a controlului politic asupra provinciei autonome.

"Este o decizie menită să tragă la răspundere China pentru acţiunile agresive asupra populaţiei din Hong Kong. Nu mai sunt privilegii speciale pentru Hong Kong, nu va mai fi un tratament economic special şi nici exporturi de tehnologie sensibilă", a afirmat Donald Trump.

Ministerul de Externe de la Beijing a catalogat decizia drept "o ingerinţă grosolană" în afacerile interne ale Chinei.

"Tentativa SUA de a obstrucţiona implementarea legii privind siguranţa naţională în Hong Kong nu va reuşi niciodată. Îndemnăm partea americană să îşi corecteze greşelile, să se abţină de la aplicarea acestei ordonanţe şi să înceteze ingerinţele în afacerile interne ale Chinei. China va riposta cu fermitate dacă SUA continuă aceste acţiuni", a avertizat Ministerul de Externe de la Beijing.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici